Op 22 augustus 2021 j.l.  was het al weer dertien jaar geleden dat mijn dochter Mariska op het eiland Roatan (Honduras) in het appartement van haar eerste duikinstructeur Dan Ross werd vermoord.

Voor mij lijkt het alsof de klok heeft stil gestaan en alsof het gisteren is gebeurd.
Zo afschuwelijk!

Dat het een misdaad was, stond bij mij meteen al vast vanaf het allereerste telefoontje!

Je verwacht dan ook dat de daders worden gepakt en berecht! Maar een tweede misdrijf deed zich voor:
Mariska
Het heeft niet lang geduurd totdat ik ook besefte dat door die corruptie de daders zich met allerlei leugens zich aan hun verantwoordelijkheid
onttrokken en wegvluchten en allerlei uitvluchten verzonnen!

Iedereen trapte daarin en juist daarom heb ik alles uitgezocht omdat ik
één grote vraag had:
WAAROM?

Het heeft jaren van mijn leven gekost om
precies te weten wat
er is gebeurd, maar die ene vraag werd nooit beantwoord !!
geworden en denk ik dat als gevolg van de corruptie het nooit opgelost zal worden, d.w.z. zullen de daders hun verdiende straf blijven ontlopen. Ik heb mijn site in twee delen gesplitst een deel ter nagedachtenis van Mariska en een deel waar ik - als vader van haar - mijn werk en dus ook mijn visie wat er werkelijk is gebeurd met Mariska laat weten.
Nu ik alles op een rijtje heb kan ik proberen mijn schilderwerk weer op te pakken.      

Er is een aparte memorial site gemaakt, waarop zij wordt herdacht (klik hiernaast).
Mariska
Mijn schilderwerk werd naar de achtergrond verdrongen en ik was maar met één ding bezig; de waarheid te vinden.
Ik had dat Mariska immers beloofd op haar graf en hoorde elke keer in mijn nachtmerries die noodkreet: HELP ME!
Helpen kon ik haar niet meer, maar later ontdekte ik hoe erg haar korte doodstrijd is geweest en hoe gemeen de mensen hebben gehandeld om te zorgen dat er niets van de waarheid bekend zou worden. Zelfs tot op vandaag wordt de waarheid bewust achter gehouden en is de support meer naar de daders dan naar het slachtoffer gegaan of is er helemaal geen support meer. Deze wereld zit nu eenmaal gek in elkaar, maar dat wist u natuurlijk al.

Inmiddels is de zaak Mariska een
cold case
CORRUPTIE!
Rechtsongelijkheid
Vanuit de Nederlandse overheid werd er niets gedaan voor haar burgers, terwijl de Zuid-Koreaanse en Australische overheid wel hun best deden te zorgen dat de verdachten niet werden gestraft. Ik heb de (ex)Franse president François Hollande persoonlijk aangeschreven om te vragen of hij iets kon doen tegen
deze schending van de mensenrechten
Zijn persoonlijk antwoord was (en terecht) dat ik daarvoor bij de Nederlandse Overheid moest zijn. Maar ook een persoonlijk schrijven aan de Nederlandse minister president Mark Rutte leverde niets op, hij schreef mij doodleuk dat ik daarvoor bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken moest zijn!
Ik heb drie ministers van Buitenlandse Zaken gewezen op het feit dat er corruptie had plaats gevonden. Ik kreeg geen antwoord!
Een ambtenaar zei daar: neem maar een advocaat! Maar daar heb ik geen geld voor. En dat is nou precies waar het bij corruptie om draait en rechtsongelijkheid veroorzaakt. Ze moesten daar bij Buza beter weten! Immers op de afdeling consulaire zaken heeft een corruptieschandaal in Duitsland plaats gevonden en de man is veroordeeld! Wie heeft de advocaat betaald? De Nederlandse belastingbetaler! Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd. Die muur is er letterlijk gekomen. Hij staat in Drente. Een muur voor de slachtoffers van geweld. Wie waren daar aanwezig bij de onthulling? Marke Rutte en hare majesteit (ex)koningin Beatrix.
Beatrix heeft in haar kersttoespraak van een aantal jaren geleden nog de volgende vraag gesteld:
"Waar staat U als het aankomt op gerechtigheid?"
9 september 2012 facebook herbert
Ik volg de verkiezingen hier op afstand. Gisteren zag ik die Rutte in het programma en ik kreeg een vieze smaak in mijn mond! Als je rijk bent dan moet je op de VVD stemmen, ben je dat niet kies dan een andere partij. Rutte heeft vorig jaar de muur tegen geweld bezocht, maar in het dagelijks leven doet hij er niets tegen! Hij is dus een huichelaar!
Ik kreeg antwoord van buitenlandse zaken van Frankrijk. Omdat Mariska de Nederlandse nationaliteit heeft moest ik bij Buza in Nederland zijn. Misschien maar even wachten tot er een andere minister komt die meer geeft om de rechten van de mens dan om geld!
   car il y a un mur entre le gouvernement et ses citoyens  
Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd.
Mariposa
De site van artiest Herbert Mast
www.herbertmast.com