MEI 2018
Sinds de vorige nieuwsbrief is er eigenlijk niet veel gebeurd als je naar de zaak van mijn dochter Mariska kijkt. De moord is nog steeds niet opgelost. Dat is zeer frustrerend en maakt dat andere dingen minder voorrang krijgen. Toch schijnt er wat aan deze zaak gedaan te worden. In de nieuwsbrief voor leden vertel ik daar wat meer over. Gelukkig gaat het met mijn andere dochter Amanda goed. Ze is in september 2017 getrouwd en verwacht dit jaar (2018) haar eerste kindje.
Mijn artistieke activiteiten liggen op het moment vrijwel stil.
Dat wil niet zeggen dat ik niets doe. Ik heb dit jaar een garage gebouwd en de helft daarvan wordt mijn atelier.
De nieuwsbrief wordt nu weer wat frequenter bijgewerkt. Ik had een account bij Facebook en daar liet ik meer van mij horen, waardoor deze nieuwsbrief niet werd bijgewerkt. Ik heb Facebook opgezegd.
Voor belangstellenden van exposities heb ik afgelopen jaren gewerkt aan een applicatie. De site is hier te zien: https://www.virtagal.fr. 
Ik had gedacht dat het mooi zou zijn voor artiesten, maar dat viel tegen. Ze manifesteren zich liever op Facebook en vergeten dat ze hiermee hun artistiek werk (en privacy) aan Facebook geven die daarmee hun loop kunnen volgen en gerichte advertenties naar ze toe kunnen sturen.
Mijn virtuele art gallery doet dat niet. Geen advertenties en ook de accounts worden niet doorgegeven zoals bij Facebook recentelijk is gebeurd.
Virtagal, cold case en atelier
NIEUWSBRIEF 3
Nieuwsbrief
NIEUWSBRIEF 1

In een nieuwsbrief  vertel ik wat over mijn werk als kunstenaar en als raadslid van de gemeente Le Jardin. In mijn blog komen de meer persoonlijke aspecten naar voren.  In deze eerste nieuwsbrief zal ik wat in het algemeen over de zaak Mariska berichten. De details zijn elders op deze site te vinden.

Mijn dochter Mariska
Mijn 23 jarige dochter Mariska werd vermoord op het eiland Roatan (Honduras) op 21 augustus 2008 tijdens haar reis door Centraal Amerika . Zij was daar om duiklessen te nemen met haar Oostenrijkse vriendin Barbara Mehsner die zij in Mexico had ontmoet. Ze werd in een bar gedrogeerd en meegelokt naar het appartement van haar eerste duikstructeur: de Australische Dan Ross. Hij gebruikte cocaïne en waarschijnlijk handelde hij in drugs. Duikcentra op zo'n eiland zijn bij uitstek de plek voor het dealen van drugs, vanwege de jonge toeristen die er komen, zo verzekerde mij een Amerikaanse man die zijn broer op eiland als vermist heeft opgegeven. De ouders van Ross zijn heel beroemd in Sydney en daarom mochten zijn daden niet uitkomen. Er werd een list verzonnen en zijn kamergenoot de Zuid-Koreaanse Jisoo Han, die nog maar net een week een kamer bij hem huurde, werd in zijn verhaal betrokken. Dan Ross kreeg ook regelmatig bezoek van de Australische Madi Ney. Zij werd uit het nieuws gehouden, juist omdat ook zij zijn familie goed kende en de duikschool 'Coconut Tree Divers', waar Mariska en Barbara lessen namen, een tweede 'Natalie Holloway' affaire uit de weg wilde gaan teneinde hun business te beschermen.
Een familie lid die advocaat is en gespecialiseerd is in zedendelicten, het familierecht en onderhandelingstechnieken (mediation) uit Adelaide, werd naar Roatan gestuurd (via het Britse belastingparadijs Grand Caymans) om met de opgetrommelde, maar corrupte advocaat Pedro Anastacio Castellon Garcia te onderhandelen. Toen in een eerste hearing de rechter het zeer slim in elkaar gedraaide verhaal van Ross en zijn kamergenoot geloofde, werd hij tijdelijk vrijgelaten onder voorwaarde het eiland niet te verlaten, omdat het onderzoek nog niet was afgerond. Die uitspraak viel natuurlijk tegen en daarom vluchtten zij direct de volgende dag weg. Er was immers een deal gemaakt! Later werd deze advocaat ook de advocaat van Jisoo Han, omdat niets daarvan bekend mocht worden!
Dan Ross vluchtte voor een tweede keer uit Singapore / Thailand weg, waar hij als kersverse duikinstructeur een twee-jarig contract had gekregen, nadat een jaar later de Koreaanse medeverdachte Jisoo Han in Egypte was gearresteerd en werd uitgeleverd aan Honduras. De corrupte advocaat wist dat Singapore Dan Ross ook zou gaan uitleveren en heeft hem gewaarschuwd. Ross vluchtte laf naar zijn thuisland, omdat hij wist dat dit land hem niet zou uitleveren! Brutaal verklaarde hij later, nadat hij eindelijk was gevonden in Perth, dat hij toestemming had Roatan te verlaten en dat hij geen vluchteling was. Beiden waren aantoonbare leugens.
Dit is mijn zeer korte relaas en dit is een heel ander verhaal, dan wat Peter R. de Vries in zijn programma heeft verteld. Slechte research, sensatiezucht en incompetentie zijn er de oorzaken van, dat deze zaak zo slecht aan het publiek werd voorgelegd. Corruptie heeft er verder voor gezorgd dat er geen gerechtigheid kon plaats vinden. Dit is het meest afschuwelijke, maar ook het meest idiote wat ik ooit in mijn leven heb meegemaakt en het heeft mijn leven verwoest.   

Gescheiden nieuwsbrieven

Deze nieuwsbrief is deels publiekelijk en deels voor geregistreerden.
Daar is een reden voor. Het is gebleken dat niet iedereen geïnteresseerd is in het werk van een kunstenaar, juist omdat deze kunstenaar toevallig ook de vader is van een jonge dochter die vermoord werd op een paradijselijk eiland waar zij duiklessen nam met haar vriendin.
Amanda, de zus van Mariska, zei het heel treffend in een TV-programma: "...dat mag niet zomaar", doelend op het doden van iemand. Ze had ook kunnen zeggen: dat kan niet zomaar; maar gebleken is dat zoiets wel degelijk kan gebeuren, het voorwenden dat het een ongeluk was. Daarin zit het grote verschil. Een ongeluk kan altijd gebeuren. Maar dat was dit zeker niet. Juist daarom werd deze site zoveel bekeken gedurende een aantal jaren, omdat bij een ongeluk de belangstelling gauw weer verdwijnt, tenzij het natuurlijk anders ligt! Ook de Hondurese advocaat van de verdachten bekeek deze site heel erg veel en ook dat wekte argwaan. Zo'n iemand hoort dat niet te doen, maar omdat er een 'luchtje' aan deze geschiedenis zit of beter aan dat land, deed hij het wel! Hij had er immers zelf belang bij. Hij 'verdiende' flink aan deze zaak. Eerst aan Dan Ross, maar later ook aan Jisoo Han. Dat was duidelijk belangen-verstrengeling! Dan Ross dacht dan ook meteen dat zijn familie was opgelicht, toen hij voor het eerst publiekelijk met deze zaak werd geconfronteerd. Het enige wat hij kon zeggen, nadat iemand zich netjes had voorgesteld, was: "FRAUDS".
Nu 'men' weet dat deze vader ze door heeft en hen heeft weten te vinden, kijken ze niet zo veel meer, waarom zouden zij?
Juist om bovengenoemde reden en het feit dat deze zaak nog voor moet komen is er een afgeschermde nieuwsbrief, die niet voor het publiek bestemd is.
KLIK HIER

Wordt vervolgd       
NIEUWSBRIEF 2

Nieuwe sites
Aanvankelijk stond de inhoud van deze site op een .fr (frans) domein. Maar wat is er frans aan? Het zijn immers 2 letters en de site werd 'gehost' door een Nederlandse firma, die een firma uit Hong Kong als partner had. Maar op maandag 7 april was alles verdwenen! Op dat moment gaat de service van de provider een rol spelen. Maar helaas ik kreeg geen contact. Wat de reden is waarom het opeens was verdwenen was een raadsel. Niet betaald? Firma failliet of gewoon opgeheven? Of waren er kwade krachten de oorzaak van deze vervelende blokkade (hackers etc)? Vreemd genoeg deed mijn email adres het nog wel.
Het vervelende was dat niet alleen mijn 'winkel' was geblokkeerd maar ook mijn site over Mariska.
Ik heb niet langer gewacht en heb een andere provider gevonden. De naam van de provider GO DADDY! De naam kon niet mooier! Alsof Mariska zei, laat je niet kisten en GA ervoor PAPS!  Haar (en anderen) is immers onrecht aangedaan en dat mocht en mag niet onder de mat geveegd worden!
Ik heb dus twee domeinen geregeld: één voor haar (www.mariskamast.net) en één voor mijn artistieke bezigheden (www.herbertmast.com).
Het was een hele klus om alles weer terug te zetten en alle links te wijzigen. Maar dit was mij al eerder overkomen toen de Memorial site nog gehosted werd door WEBS.COM. De reden dat de site toen geblokkeerd werd was belachelijk! Smaad volgens die jongens daar. Maar mij kunnen ze niet van smaad betichten. Ik verdedig Mariska omdat Mariska zich niet meer kon verdedigen, nadat zij was doodgeslagen! De naam van die duikinstructeur staat overal op Internet, maar ik heb hem alleen als verdachte aangemerkt en de vraag is nog altijd of hij het ook echt gedaan heeft. In ieder geval was het geen ongeluk zoals hij beweerde maar moord!
Het enige wat ik als journalist heb gedaan (iedereen kan zich journalist noemen!) is de waarheid vertellen, met de feiten komen! Als er sprake is van smaad of erger laster dan kan ik juist die vent daarvan betichten. Hij had immers gezegd dat hij Mariska geholpen heeft. Hij heeft alleen zichzelf geholpen!https://www.virtagal.fr/
©
H. Mast 2004-2015  Toute reproduction interdite sans l'accord de l'artiste
https://www.virtagal.fr/
https://www.virtagal.fr/

www.herbertmast.com
Mariposa
De site van artiest Herbert Mast