Artiest niet ingelogd
International
The PayPal eCommerce Tools are the quickest and easiest way to add eCommerce to your web site.
You can easily create payment buttons and basic shopping cart functionality for your web site with only a few mouse clicks! Accept payments from anyone, all you need to set up a PayPal account is an email address! PayPal is one of the leading and more respected payment services on the Web. Best of all, it costs nothing to set up an account.
Een webshop ?

Is dit een mogelijkheid voor virtagal? Alles is mogelijk maar is het ook nodig voor artiesten?
In principe niet! Een schilderij of een beeld koop je direct bij de artiest. Het is immers een luxe artikel. Nog meer als de artiest een opdracht voor het maken van bijvoorbeeld een portret krijgt, dan is er persoonlijk contact. Ik heb mij echter wel verdiept in deze materie en gezien wat e-commerce inhoudt. Ik heb zelf als artiest een tijd lang paypal, maar daar is weinig gebruik van gemaakt op mijn site, hoewel het heel gemakkelijk was het kopen via internet mogelijk te maken. Gewoon een PayPal knopje plaatsen, van gegevens voorzien, een account bij Paypal openen en dat was het.
Ik heb prestashop, een e-commerce applicatie, bekeken en was zeer onder de indruk. Maar er zijn ook andere aanbieders op de e-commerce markt. Deze software is uitstekend voor online warenhuizen, die ...tig jurken van die kleur, ...tig jurken van die andere kleur of vorm etc.verkopen. Met kunst is dat niet zo. Geen shippinglist, manufacturers en weet ik wat nog meer. Het is immers geen massa artikel.
Toch dient het gemak de mens en ik heb een simpele oplossing bedacht voor artiesten
Het werk wordt opgehaald, meegenomen of verstuurd nadat de betaling binnen is. Dus geen moeilijk shipping-gedoe! De betaling gebeurt cash of per afgegeven cheque. Welke artiest heeft nu een pin-automaat? Niemand toch? Toch moet 'elektronisch betalen' in deze moderne tijd mogelijk zijn. Net als die warenhuizen kan ook een artiest zijn werk in een catalogus hebben staan.
In de volgende situatie is elektronisch betalen een mogelijkheid: Stel dat een bezoeker op een expositie een prachtig werk ziet en het wil hebben, dan kan hij dit aangeven bij de artiest (vaak niet aanwezig) of de organisatie (reserveren).  De regeling (levering en betaling) volgt dus later. Er zijn ook organisaties (artiesten verenigingen) waar je het werk direct kunt meenemen. Dan dien je contact te betalen of een cheque uit te schrijven. Maar wat, als je niet zoveel geld op zak hebt voor dit dure schilderij of je chequeboekje niet bij je hebt (je was immers niet van plan iets te kopen). Je wilt beslist wel het doek direct meenemen, dan resteert nog één mogelijkheid omdat je wel je mobieltje of je creditcards bij je hebt, elektronisch betalen, zeker als bij de organisatie die dit heeft geregeld een laptop ter plekke aanwezig is want je hebt altijd wel je bankpas bij je! Bezoekers (twijfelaars op zo'n expositie bijvoorbeeld) kunnen ook, thuis gekomen, via internet een werk bestellen en betalen. In dit geval wordt het opgestuurd of kan het afgehaald worden.

Indien U wilt dat Virtagal dit ook voor U gaat regelen (met PayPal), laat het dan weten. In ieder geval kan het werk al wel via een bestelformulier besteld worden, die voorziening is er al!
Onderstaand de knoppen die gebruikt kunnen worden. De laatste werkt en komt mijn werk ten goede!

Herbert Mast
Mariposa / Virtagal

Zonder schriftelijke toestemming van de artiest mogen werken niet gebruikt worden

>